Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΛΠΙΔΑ

Ελπίδες για δικαίωση των συμβασιούχων

Ελπίδες για την τελική δικαίωση των χιλιάδων συμβασιούχων στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) δημιουργεί η χθεσινή πρόταση της Γενικής Εισαγγελέως προς το ΔΕΚ στο Λουξεμβούργο, καθώς καταρρίπτει πολλούς από τους ισχυρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης και επισημαίνει προβλήματα αναποτελεσματικότητας του «διατάγματος Παυλόπουλου» (Π. Δ. 164/04) όσον αφορά την προστασία των συμβασιούχων.

Η Γερμανίδα Γενική Εισαγγελέας J. Kokott, αφού απέρριψε την προσπάθεια της κυβέρνησης να «κλείσει» και αυτή τη δίκη για τυπικούς λόγους (με το έωλο επιχείρημα ότι έχει τακτοποιηθεί νομοθετικά το ζήτημα των συμβασιούχων στη χώρα μας), άσκησε κριτική στο Π. Δ. 164/04 διαπιστώνοντας ότι «περιόρισε πολύ τη δυνατότητα μετατροπής των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου στον δημόσιο τομέα, καταργώντας μάλιστα πλήρως τη δυνατότητα αυτή για το μέλλον».

Η εισαγγελική πρόταση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να κρίνουν τα ελληνικά δικαστήρια ότι έχει υποβαθμιστεί το γενικό επίπεδο προστασίας των συμβασιούχων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα απέναντι στην κοινοτική οδηγία 1970/99/ΕΚ η γενική απαγόρευση που ισχύει μόνο στον δημόσιο τομέα, για τη δυνατότητα μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Ουσιαστικά επαναλαμβάνει τις θετικές για τους συμβασιούχους προηγούμενες αποφάσεις του ΔΕΚ που είχε αφήσει αιχμές για τη σχετική συνταγματική απαγόρευση, κρίνοντας ότι τα δικαστήρια θα μπορούσαν να ξεπερνούν την απαγόρευση εφόσον υπάρχουν διαδοχικές συμβάσεις (προ του Π. Δ. 164), που αποσκοπούσαν στην πραγματικότητα να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Στην απόφαση του ΔΕΚ, που θα περιμένουν με αγωνία χιλιάδες συμβασιούχοι σε 2-3 μήνες περίπου, ιδιαίτερη βαρύτητα θα έχει η διαπίστωση της εισαγγελικής πρότασης ότι το Π. Δ. αποδυνάμωσε τις κυρώσεις για την κατάχρηση της απασχόλησης ορισμένου χρόνου, που δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να υπολείπεται του κατώτατου ορίου που θέτει το κοινοτικό δίκαιο για την προστασία των εργαζομένων.

Κυρώσεις
Αμφισβητώντας την πρακτική αποτελεσματικότητα των κυρώσεων του Π. Δ. 164/04 σε περίπτωση καταχρήσεων σε βάρος συμβασιούχων, η Εισαγγελέας σημειώνει ότι τα δικαστήρια πρέπει να ερευνούν εάν οι εργαζόμενοι έχουν κίνητρο να προβάλουν και να ασκήσουν πράγματι τα δικαιώματα που τους απονέμει το Π. Δ. Και τούτο διότι -όπως διαπιστώνει- «θα μπορούσαν να υπάρχουν εργαζόμενοι που να υποκύπτουν στον πειρασμό να ανέχονται την καταχρηστική σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου, ελπίζοντας ότι θα εξακολουθήσουν να απασχολούνται και στο μέλλον στο Δημόσιο και να διαθέτουν έτσι κοινωνική και ασφαλιστική προστασία».

Τονίζει επίσης ότι «ορισμένοι εργαζόμενοι θα μπορούσαν, φοβούμενοι ότι δεν θα τους προταθεί στο μέλλον καμία σύμβαση εργασίας -ούτε καν ορισμένου χρόνου-, να επιλέξουν να μην προβάλουν τις αξιώσεις τους για αποζημίωση απόλυσης ή να μη ζητήσουν την πειθαρχική ή ποινική δίωξη των υπευθύνων για τη σε βάρος τους κατάχρηση».

Τεράστιας και κομβικής σημασίας θεωρούν οι δικηγόροι των συμβασιούχων στο ΔΕΚ, Φ. Δερμιτζάκη, Κ. Τοκατλίδης, Χ. Νικολουτσόπουλος, τις εισαγγελικές διαπιστώσεις για ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα σε περίπτωση που στην πράξη υπάρχει κατάχρηση σε βάρος συμβασιούχων.

Με δεδομένο ότι η ίδια Εισαγγελέας είχε διατυπώσει στο παρελθόν συντηρητικότερες θέσεις από εκείνες του ΔΕΚ, εκφράζουν τη βάσιμη προσδοκία ότι η αναμενόμενη απόφαση του ΔΕΚ θα δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα των συμβασιούχων στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν και νέα προδικαστικά ερωτήματα προς το ΔΕΚ.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ Αθήνα 19-11-2009
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ
ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ


ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
κο Γιάννη Ραγκούση

Το Συντονιστικό Συμβασιούχων Έργου και Ορισμένου Χρόνου επισημαίνει ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη μη ανανέωση των συμβάσεων έργου ή ορισμένου χρόνου που λήγουν εντός του 2010, ισοδυναμούν με πραγματικές ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ των περίπου 70.000 συμβασιούχων που εργάζονται σήμερα καλύπτοντας τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημόσιου τομέα. Ήδη συνάδελφοι απολύονται από τους φορείς στους οποίους εργάζονται για χρόνια, χωρίς προοπτική επαναπρόσληψης, κάτι που ισοδυναμεί με απόλυση.
Απολύσεις που θα σημάνουν την αποστέρηση του δημόσιου τομέα από το έμπειρο προσωπικό που διαθέτει, σε μια περίοδο που οι απαιτήσεις για τη λειτουργία του δημοσίου αυξάνονται με βάση τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Ανακοινώσεις όπως η αποταμίευση της σύνταξης σε 3 μήνες από την αίτηση, η πάταξη της φοροδιαφυγής, το πόθεν έσχες, η πάταξη της εισφοροδιαφυγής, θα μείνουν κενό γράμμα αν τα ασφαλιστικά Ταμεία, τα Υπουργεία, οι Δημόσιες Υπηρεσίες απογυμνωθούν από τους εργαζόμενους εκείνους που επί χρόνια εργάζονται καλύπτοντας αυτές τις ανάγκες.
Απολύσεις εν μέσω οικονομικής κρίσης, που θα σημαίνουν μεγάλα διαστήματα ανεργίας και οικονομικά προβλήματα για χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν εργαστεί για μακρό χρονικό διάστημα, συχνά και απλήρωτοι ή με μειωμένες αποδοχές, καλύπτοντας ονομαστικά μόνο τις εποχικές ανάγκες του δημόσιου τομέα, ενώ στην πραγματικότητα κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως αποδεικνύεται και από τις συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεών τους.
Η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για μονιμοποίηση όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες έχει ξεχαστεί. Το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση είχε υποστηρίξει τα σχέδια νόμου της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Αντί μιας τέτοιας ρύθμισης, δημοσιοποιήθηκε η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ η οποία δεν ικανοποιεί ούτε τα αιτήματα των συμβασιούχων ούτε την κάλυψη των αναγκών του δημόσιου τομέα, γιατί:
1. Δεν συνοδεύεται από δέσμευση για τον αριθμό των προσλήψεων του μόνιμου προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν σήμερα στα Υπουργεία, στα ασφαλιστικά Ταμεία, στις ΔΕΚΟ κ.α. Ανάγκες που υπάρχουν καταγεγραμμένες ως κενές θέσεις στους Οργανισμούς των Υπουργείων και στα αιτήματα των Υπηρεσιών για προσλήψεις, ενώ εύγλωττα αποτυπώνονται και από τον αριθμό των συμβασιούχων που υπηρετούν σήμερα.
2. Δεν καταργεί την ελαστική εργασία, αφού προβλέπει αριθμό προσλήψεων εποχικά εργαζόμενων και συμβάσεων έργου. Για άλλη μια φορά το δημόσιο θα καταφύγει στην πρόσληψη κατ’ όνομα εποχικού προσωπικού, το οποίο θα καλύπτει τα πραγματικά κενά που υπάρχουν στις Υπηρεσίες.
3. Πετάει στην ανεργία πολλούς από τους ήδη εργαζόμενους, αφού δεν καταργεί τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις του ΠΔ Παυλόπουλου. Με το ισχύον καθεστώς, οι συμβασιούχοι που εργάζονται επί πολλά χρόνια στον δημόσιο τομέα δεν δικαιούνται καν να κάνουν τα χαρτιά τους στις εξαγγελλόμενες προσλήψεις εποχικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ γιατί ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ 24 ΜΗΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
4. Υποβαθμίζει την εργασιακή εμπειρία στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Καταρχάς, συνεχίζει να ισχύει η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας μέχρι τα 5 έτη, ενώ πάνω από τα 5 έτη η προϋπηρεσία μηδενίζεται. Ο μέγιστος αριθμός των μορίων της προϋπηρεσίας υπολείπεται κατά πολύ των μορίων του διδακτορικού τίτλου. Η αποδεδειγμένη εμπειρία που καθιστά τον εργαζόμενο έτοιμο να αποδώσει στη συγκεκριμένη εργασία, υποσκελίζεται από έναν εκπαιδευτικό τίτλο που μπορεί ακόμη και να είναι άσχετος με τη θέση που προκηρύσσεται!
Η κυβέρνηση επικαλείται την «αξιοκρατία» προκειμένου να προχωρήσει στην απόλυση των σημερινών συμβασιούχων. Όμως, στο διάστημα που υπηρετούμε στον δημόσιο τομέα έχουν κριθεί πολλαπλώς όχι μόνο τα τυπικά αλλά και τα ουσιαστικά μας προσόντα, γι’ αυτό και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για χρόνια καλύπτοντας τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Υπηρεσιών μας.
Γι’ αυτό ζητάμε τη μονιμοποίηση όλων μας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, προκειμένου να αποκατασταθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, τα οποία καταπατούνται βάναυσα με τους σημερινούς όρους επισφαλούς εργασίας. Η μονιμοποίηση των συμβασιούχων που σήμερα υπηρετούν θα συμβάλλει στην συνέχεια της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών.
Ζητάμε, επίσης, μέχρι την οριστική ρύθμιση του θέματος, να μην υπάρξει καμιά απόλυση και καμιά επιδείνωση των εργασιακών μας σχέσεων.
Επιμένουμε στην κατάργηση στο εξής όλων των μορφών ελαστικής απασχόλησης στον δημόσιο τομέα, και να πραγματοποιούνται με τακτό, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων ώστε να καλύπτονται οι πραγματικε΄ς ανάγκες των υπηρεσιών.
Το Συντονιστικό Συμβασιούχων δηλώνει ότι δεν θα σταματήσει τους αγώνες μέχρι την τελική δικαίωση.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ 19-11-2009

Π.Σ.Σ.Υ-Ι.Κ.Α. – ΕΤΑΜ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Συνάδελφοι, το Δ.Σ. του συλλογου μας μετά από την κινητοποίηση της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου 2009 αποφάσισε να συμετάσχουμε εκ νέου στην κινητοποίηση που αποφάσισε το Πανελλαδικό Συντονιστικό Συμβασιούχων Έργου & Ορισμένου Χρόνου που θα γίνει την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 10.00 π.μ. στα προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου θα ξεκινήσει πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και επίδοση ψηφίσματος στον Υπουργό.
Σας παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το συντονιστικό όργανο:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΥ & ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11/11/2009

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε η σημερινή μας συγκέντρωση-πορεία διαμαρτυρίας και την επίδοση ψηφίσματος στην Γ.Σ.Ε.Ε. & την Βουλή των Ελλήνων,
το Συντονιστικό Συμβασιούχων Έργου & Ορισμένου Χρόνου συνεδρίασε και αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι:
1. Νέα Πανελλαδική Κινητοποίηση την Πέμπτη 19/11/2009 & ώρα 10:00 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
2. Επίδοση ψηφίσματος στον Υπουργό Εσωτερικών με τα παρακάτω αιτήματα:
I. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
II. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
III. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.

Καλούμε όλους τους Συναδέρφους μας και τους αρμόδιους φορείς (Γ.Σ.Ε.Ε. - Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ) να στηρίξουν την κινητοποίηση μας την Πέμπτη 19/11/2009

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΑΝΕΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΥ & ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

13/11/2009


Συνάδελφοι σας αποστέλλω την Πρόσκληση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Συμβασιούχων Έργου & Ορισμένου Χρόνου Σχετικά με τη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας 16ης Νοεμβρίου 2009, που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα.

Διεύθυνση: Ψύλλα 2 & Φιλελλήνων, Σύνταγμα.

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΥ & ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11/11/2009

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε η σημερινή μας συγκέντρωση-πορεία διαμαρτυρίας και την επίδοση ψηφίσματος στην Γ.Σ.Ε.Ε. & την Βουλή των Ελλήνων,
το Συντονιστικό Συμβασιούχων Έργου & Ορισμένου Χρόνου συνεδρίασε και αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι:
1. Νέα Πανελλαδική Κινητοποίηση την Πέμπτη 19/11/2009 & ώρα 10:00 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
2. Επίδοση ψηφίσματος στον Υπουργό Εσωτερικών με τα παρακάτω αιτήματα:
I. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
II. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
III. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.



Καλούμε όλους τους Συναδέρφους μας και τους αρμόδιους φορείς (Γ.Σ.Ε.Ε. - Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ) να στηρίξουν την κινητοποίηση μας την Πέμπτη 19/11/2009

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ Γ.Σ.Ε.Ε.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Αθήνα 11/11/2009

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

δια της παρούσης επικοινωνούμε μαζί σας προκειμένου να σας καταστήσουμε κοινωνούς του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε καθώς και να σας ενημερώσουμε για το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει.
Εργαζόμαστε με «συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου» στο δημόσιο. Παρέχουμε υπηρεσίες οι οποίες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αφού είμαστε επιφορτισμένοι με καθήκοντα μονίμων και αορίστου χρόνου συναδέλφων μας, τηρώντας ωράριο εργασίας υπό διευθυντικό δικαίωμα. Οι συμβάσεις μας όχι απλά υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία, αλλά πρόκειται για καθαρές συμβάσεις εργασίας και όχι έργου, χωρίς δικαίωμα αδειών, επιδομάτων κ.λ.π.
Τις ασφαλιστικές μας εισφορές δεν τις καλύπτει ο εργοδότης μας - Δημόσιο, αλλά ο κάθε συμβασιούχος από τις αποδοχές του, παρότι μας γίνονται κρατήσεις υπέρ Δημοσίου (χαρτόσημο ΟΓ Α, Μετοχικό Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων).
Όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της παρουσίας μας στον κάθε φορέα. Σήμερα, τα τεράστια κενά και οι ελλείψεις προσωπικού καλύπτονται από συμβασιούχους.
Ωστόσο παρά την καθημερινή παρουσία μας, παρά την προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι μας με την κάλυψη νευραλγικών υπηρεσιών, εργαζόμαστε κάτω από ένα καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας - ομηρίας με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της ανεργίας.
Επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι η λύση στο πρόβλημά μας προϋποθέτει εκτός από πολιτική βούληση και τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε και να σας ζητήσουμε να ενσκήψετε με ενδιαφέρον και ανησυχία στο πρόβλημά μας. Ζητάμε:

1. Την ανανέωση όσων συμβάσεων έχουν λήξει ή λήγουν στο προσεχές διάστημα και τη δρομολόγηση διαδικασίας για την οριστική επίλυση του θέματος μας με την μετατροπή των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες όλων των συμβασιούχων, από συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου, σε συμβάσεις αορίστου, με όποιες νόμιμες διαδικασίες προβλέπονται ή μπορεί να προβλεφθούν.
2. Καμία απόλυση, καμία επιδείνωση των εργασιακών μας σχέσεων.
3. Μετατροπή των συμβάσεων έργου ή ορισμένου χρόνου σε σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα, δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Πιστεύουμε ότι θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα όλων μας να κάνουμε όνειρα για το μέλλον μας είναι αναφαίρετο και δεν έχει χρώμα.
Είμαστε βέβαιοι ότι το αίτημά μας θα τύχει θετικής ανταπόκρισης από μέρους σας και είμαστε διατεθειμένοι να σας ενημερώσουμε εκτενέστερα εφόσον μας δώσετε την ευκαιρία.


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Αθήνα 11/11/2009

«Ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος, για την μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου. Ως εκπρόσωπος όμως των εργαζομένων των Ελληνικών Συνδικάτων είμαι εξαιρετικά απαιτητικός. Χωρίς καθυστερήσεις και δολιχοδρομίες πρέπει οι δεσμεύσεις απέναντι στους εργαζόμενους να υλοποιηθούν, στο εισόδημα, στις εργασιακές σχέσεις, στην κατάργηση των αντεργατικών νόμων και των αντιασφαλιστικών διατάξεων. Οι καιροί ου με νετοί, εμείς θα είμαστε στο πλευρό της κυβέρνησης για κάθε θετικό για την εργατική τάξη, αλλά κριτικοί και αγωνιστικοί στα λάθη, στις παραλήψεις και σε οτιδήποτε είναι εναντίον μας.»

Αγαπητέ κύριε Παναγόπουλε,

αυτά ήταν τα λόγια σας και οι δεσμεύσεις σας μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου. Αυτές οι δεσμεύσεις σας περιμένουμε να γίνουν πράξη. Εργαζόμαστε τόσα χρόνια, κάτω από ένα καθεστώς εργασιακής ανασΦάλειας - ομηρίας με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της ανεργίας.
Δεν μας αξίζει κάτι τέτοιο όπως δεν αξίζει και σε κανέναν νέο άνθρωπο που θέλει να πετάξει να του κόβουν τα Φτερά. Σαν εργαζόμενοι θέλουμε να σας έχουμε δίπλα μας στον αγώνα που δίνουμε και όχι απέναντι μας.

Πιστεύουμε ότι θα συμΦωνήσετε μαζί μας ότι το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα όλων μας να κάνουμε όνειρα για το μέλλον μας είναι αναΦαίρετο.

Ζητάμε

1. Την ανανέωση όσων συμβάσεων έχουν λήξει ή λήγουν στο προσεχές διάστημα και τη δρομολόγηση διαδικασίας για την οριστική επίλυση του θέματος μας με την μετατροπή των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, από συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου, σε συμβάσεις αορίστου, με όποιες νόμιμες διαδικασίες προβλέπονται ή μπορεί να προβλεΦθούν.

2. Καμία απόλυση, καμία επιδείνωση των εργασιακών μας σχέσεων.

3. Μετατροπή των συμβάσεων έργου ή ορισμένου χρόνου σε σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα, δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΥ - ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ






Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2009





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Εν όψει της επιχειρούμενης επίθεσης στις εργασιακές σχέσεις συνολικά, λαμβάνουμε την πρωτοβουλία για τη σύσταση ενός πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου των σωματείων για όλους τους εργαζομένους με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου στον Δημόσιο Τομέα. Στην πρώτη συνεδρίαση εκπροσώπων των σωματείων που έγινε σήμερα 2/11/09 στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών, αποφασίστηκε ομόφωνα να υπάρξει κεντρικός συντονισμός για κοινή δράση όλων των συμβασιούχων. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε εκπροσώπους από όλα τα σωματεία συμβασιούχων να παραβρεθούν στη δεύτερη συνεδρίαση του Συντονιστικού την Τετάρτη 4/11/09 στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών και ώρα 11:00 π.μ. για να εγκριθεί εκ νέου και από κοινού, η κινητοποίηση για την επόμενη Τετάρτη 11/11/09, καθώς επίσης και η περαιτέρω συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.




Για το Πανελλαδικό Συντονιστικό,


Π.Σ.Σ. ΟΑΕΕ
Π.Σ.Σ.Υ. ΙΚΑ
Σ.Σ. ΙΔΕΚΕ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ-ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Ο ΣΥΛΟΓΟΣ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΥΠΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΥ ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε. ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ