Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Απάντηση στην ερώτηση του Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Νέας Δημοκρατίας κ.Βρούτση Ιωάννη από τον Υπουργό Εργασίας

Aπαντώντας στην υπ’αρ.5523/3-2-2010 ερώτηση, που κατατέθηκε στη Βουλή από το βουλευτή, κ.Βρούτση Ιωάννη, σχετικά με τους απασχολούμενους με συμβάσεις έργου στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Στην παράγραφο 3 του άρθρου 6 του Ν.2527/1997 ορίζεται ότι «ανανέωση ή παράταση της σύμβασης μίσθωσης έργου απαγορεύεται και είναι αυτοδικαίως άκυρη.»

Σύμφωνα με το άρθρο 103 παρ.8 του Συντάγματος απαγορεύεται η με νόμο μονιμοποίηση προσωπικού ή η μετατροπή συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου καθώς και συμβάσεων μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου.

Όσον αφορά το θέμα της κάλυψης των αυξημένων αναγκών στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σας πληροφορούμε τα εξής:

Η Διοίκηση του Ιδρύματος, αναγνωρίζοντας ότι για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία κάθε μονάδας απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η ικανοποιητική στελέχωση και έχοντας πλήρη γνώση των ελλείψεων σε προσωπικό που παρατηρούνται στις μονάδες του, έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για πρόσληψη διοικητικού προσωπικού.

Η δημοσίευση της προκήρυξης 8κ/2008 από το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη οκτακοσίων ενενήντα έξι (896) διοικητικών υπαλλήλων διαφόρων κλάδων ανά την επικράτεια. Τα οριστικά αποτελέσματα της ΤΕ κατηγορίας έχουν δημοσιευτεί και εκκρεμεί η έκδοση απόφασης του Διοικητή του Ιδρύματος για την τοποθέτηση τεσσάρων (4) υπαλλήλων, που αποδέχθηκαν το διορισμό, (οι υπόλοιποι εννέα (9) της εν λόγω κατηγορίας δεν αποδέχθηκαν). Αναμένονται τα οριστικά αποτελέσματα για τις κατηγορίες ΠΕ και ΔΕ.

Τέλος, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, λόγω λήξης σταδιακά των συμβάσεων έργου μέχρι 31-12-2010, ζητήθηκε η έγκριση της Επιτροπής της 33/2006 ΠΥΣ για πρόσληψη με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου επτακοσίων πέντε (705) ατόμων, σύμφωνα με το άρθρο 21 του ν.2190/1994.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.