Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση Συμβασιούχων ενόψει της τελικής εκδίκαση της υπόθεσής τους στον Άρειο Πάγο

Στις 20 Ιανουαρίου 2011, στην Πλήρη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, κρίνεται οριστικά η τύχη χιλιάδων εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου. Κρίνεται το αυτονόητο, δηλαδή ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός των διαδοχικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου και η δικαστική μετατροπή τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Κρίνεται αν ένας εργαζόμενος έχει το δικαίωμα της δικαστικής προστασίας και αν θα επιτραπεί η παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το ζήτημα είναι κρίσιμο και αφορά την τύχη όλων των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Σε περίπτωση αρνητικής απόφασης κινδυνεύουν άμεσα χιλιάδες άνθρωποι να χάσουν την εργασία τους.
Οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις πιο νευραλγικές υπηρεσίες του Δημοσίου Τομέα, κινδυνεύουν τώρα, μετά από πολυετή εργασιακή ομηρία, να χάσουν τόσο την εργασία, όσο και την αξιοπρέπειά τους. Η δικαιοσύνη οφείλει να δώσει λύση, κλείνοντας τα αυτιά της στις κυβερνητικές «σειρήνες» και να περιφρουρήσει με κάθε νομικό μέσο το αναφαίρετο δικαίωμα χιλιάδων εργαζόμενων στη δουλειά. Η αποκατάσταση αυτής της μεγάλης κοινωνικής και εργασιακής ομηρίας είναι υποχρέωση και καθήκον κάθε ευνομούμενης πολιτείας. Ας αναλογιστούν, επιτέλους όλοι οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους.
Ο Αγώνας με ή χωρίς αυτούς θα συνεχισθεί μέχρι την τελική μας δικαίωση.
Καλούμε όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς, όλες τις παρατάξεις να συμπαραταχθούν μαζί μας.


Γεωργακόπουλος Δημήτρης, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Συμβασιούχων Υπαλλήλων ΙΚa
Μπίσιλα Παναγιώτα, Μέλος Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου Αθήνας
Γαλάνης Γιώργος, Γεν. Γραμ. ΠΟΕΙΔΔ & Ταμίας Παν. Σωματ. Εκτάκτου Προσωπικού Υπουργείου Πολιτισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.