Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ Γ.Σ.Ε.Ε.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Αθήνα 11/11/2009

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

δια της παρούσης επικοινωνούμε μαζί σας προκειμένου να σας καταστήσουμε κοινωνούς του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε καθώς και να σας ενημερώσουμε για το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει.
Εργαζόμαστε με «συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου» στο δημόσιο. Παρέχουμε υπηρεσίες οι οποίες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αφού είμαστε επιφορτισμένοι με καθήκοντα μονίμων και αορίστου χρόνου συναδέλφων μας, τηρώντας ωράριο εργασίας υπό διευθυντικό δικαίωμα. Οι συμβάσεις μας όχι απλά υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία, αλλά πρόκειται για καθαρές συμβάσεις εργασίας και όχι έργου, χωρίς δικαίωμα αδειών, επιδομάτων κ.λ.π.
Τις ασφαλιστικές μας εισφορές δεν τις καλύπτει ο εργοδότης μας - Δημόσιο, αλλά ο κάθε συμβασιούχος από τις αποδοχές του, παρότι μας γίνονται κρατήσεις υπέρ Δημοσίου (χαρτόσημο ΟΓ Α, Μετοχικό Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων).
Όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της παρουσίας μας στον κάθε φορέα. Σήμερα, τα τεράστια κενά και οι ελλείψεις προσωπικού καλύπτονται από συμβασιούχους.
Ωστόσο παρά την καθημερινή παρουσία μας, παρά την προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι μας με την κάλυψη νευραλγικών υπηρεσιών, εργαζόμαστε κάτω από ένα καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας - ομηρίας με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της ανεργίας.
Επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι η λύση στο πρόβλημά μας προϋποθέτει εκτός από πολιτική βούληση και τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε και να σας ζητήσουμε να ενσκήψετε με ενδιαφέρον και ανησυχία στο πρόβλημά μας. Ζητάμε:

1. Την ανανέωση όσων συμβάσεων έχουν λήξει ή λήγουν στο προσεχές διάστημα και τη δρομολόγηση διαδικασίας για την οριστική επίλυση του θέματος μας με την μετατροπή των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες όλων των συμβασιούχων, από συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου, σε συμβάσεις αορίστου, με όποιες νόμιμες διαδικασίες προβλέπονται ή μπορεί να προβλεφθούν.
2. Καμία απόλυση, καμία επιδείνωση των εργασιακών μας σχέσεων.
3. Μετατροπή των συμβάσεων έργου ή ορισμένου χρόνου σε σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα, δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Πιστεύουμε ότι θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα όλων μας να κάνουμε όνειρα για το μέλλον μας είναι αναφαίρετο και δεν έχει χρώμα.
Είμαστε βέβαιοι ότι το αίτημά μας θα τύχει θετικής ανταπόκρισης από μέρους σας και είμαστε διατεθειμένοι να σας ενημερώσουμε εκτενέστερα εφόσον μας δώσετε την ευκαιρία.


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Αθήνα 11/11/2009

«Ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος, για την μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου. Ως εκπρόσωπος όμως των εργαζομένων των Ελληνικών Συνδικάτων είμαι εξαιρετικά απαιτητικός. Χωρίς καθυστερήσεις και δολιχοδρομίες πρέπει οι δεσμεύσεις απέναντι στους εργαζόμενους να υλοποιηθούν, στο εισόδημα, στις εργασιακές σχέσεις, στην κατάργηση των αντεργατικών νόμων και των αντιασφαλιστικών διατάξεων. Οι καιροί ου με νετοί, εμείς θα είμαστε στο πλευρό της κυβέρνησης για κάθε θετικό για την εργατική τάξη, αλλά κριτικοί και αγωνιστικοί στα λάθη, στις παραλήψεις και σε οτιδήποτε είναι εναντίον μας.»

Αγαπητέ κύριε Παναγόπουλε,

αυτά ήταν τα λόγια σας και οι δεσμεύσεις σας μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου. Αυτές οι δεσμεύσεις σας περιμένουμε να γίνουν πράξη. Εργαζόμαστε τόσα χρόνια, κάτω από ένα καθεστώς εργασιακής ανασΦάλειας - ομηρίας με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της ανεργίας.
Δεν μας αξίζει κάτι τέτοιο όπως δεν αξίζει και σε κανέναν νέο άνθρωπο που θέλει να πετάξει να του κόβουν τα Φτερά. Σαν εργαζόμενοι θέλουμε να σας έχουμε δίπλα μας στον αγώνα που δίνουμε και όχι απέναντι μας.

Πιστεύουμε ότι θα συμΦωνήσετε μαζί μας ότι το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα όλων μας να κάνουμε όνειρα για το μέλλον μας είναι αναΦαίρετο.

Ζητάμε

1. Την ανανέωση όσων συμβάσεων έχουν λήξει ή λήγουν στο προσεχές διάστημα και τη δρομολόγηση διαδικασίας για την οριστική επίλυση του θέματος μας με την μετατροπή των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, από συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου, σε συμβάσεις αορίστου, με όποιες νόμιμες διαδικασίες προβλέπονται ή μπορεί να προβλεΦθούν.

2. Καμία απόλυση, καμία επιδείνωση των εργασιακών μας σχέσεων.

3. Μετατροπή των συμβάσεων έργου ή ορισμένου χρόνου σε σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα, δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.